Interim marketing manager

background
Interim marketing manager
Interim marketing manager voor MKB bedrijven zonder marketingcapaciteit. Gebruik kennis van buiten je organisatie om het marketingproces in jullie bedrijf op te zetten. Voor het opzetten van nieuwe ideeën en het aantrekken van meer personeel én klanten.
HET PROBLEEM

Interim marketing manager

Een goede inrichting van de marketingprocessen is essentieel voor een ambitieus bedrijf. Toch zijn er veel bedrijven die onvoldoende marketingcapaciteit hebben, waardoor marketingwerkzaamheden blijven liggen en kansen onbenut blijven. In dit geval zou het aannemen van een marketingmedewerker of marketing manager een oplossing kunnen zijn. Dit brengt echter langdurig kosten met zich mee. Een alternatief is het inhuren van een interim marketing manager, die het marketingproces volledig kan inrichten.

Herken jij je in bovenstaand verhaal en wil jij daarom je marketing uitbesteden aan een interim marketing manager? Dan ben je bij Derks Marketing aan het juiste adres!

Marketing advies
DE OPLOSSING
Tijdelijk een interim marketing manager inhuren

Marketing is de afgelopen jaren flink veranderd en nog steeds volgen de ontwikkelingen elkaar in rap tempo op. Er zijn steeds meer platformen en kanalen waarop je vindbaar wil zijn en de keuze uit marketing tools en disciplines wordt steeds lastiger. Het is dan ook heel normaal als je het gevoel krijgt dat je het overzicht kwijt bent geraakt. Helemaal als MKB bedrijf met weinig of zelfs geen marketingcapaciteit is het een flinke uitdaging om jouw marketing zo optimaal mogelijk in te richten. Als interim marketeer help ik jou graag met het behalen van jouw doelen. Hierbij neem ik graag alle marketingwerkzaamheden van je over, zodat jij je volledig op de bedrijfsvoering kan richten. Dit doe ik vanuit jouw kantoor, aangezien ik graag jouw bedrijf leer kennen. Een persoonlijke band is voor mij dan ook essentieel.

Als interim marketing manager zal ik in een relatief korte tijd een werkend marketingproces opzetten voor jouw bedrijf. Wanneer dit marketingproces staat, maak ik jou en je werknemers duidelijk hoe dit proces onderhouden en uitgebreid kan worden. Uiteindelijk zal ik het stokje overdragen aan een intern teamlid of andere freelancer. Op deze manier blijft het marketingproces lopen, ook zonder interim marketing manager.

WAAROM
MKB organisaties werken met mij vanwege...
HOE IK WERK
In 4 stappen naar een werkend marketingproces

Verbeter jouw marketingproces met Derks Marketing!

Heb jij het gevoel dat je genoeg kansen in de markt ziet, maar deze momenteel niet kunt benutten door een tekort aan marketingcapaciteit? Schakel een interim marketing manager in! Ik zorg in een aantal stappen voor een compleet werkend marketingproces voor jouw bedrijf. Het inhuren van een interim marketing manager betekent dat je geen extra aandacht kwijt bent aan de marketing van jouw bedrijf. Ben je benieuwd wat ik voor jullie kan betekenen? Plan vrijblijvend een kennismaking en je krijgt direct al wat gratis tips!

FAQ's
Vind hier het antwoord op jouw vragen
 • Waarom moet ik met Gerben gaan werken?
  Mijn missie is marketing voor mkb-bedrijven zonder marketingcapaciteit makkelijker en slimmer maken. Veel bedrijven worstelen in het snel veranderende marketing landschap met de hoeveelheid kanalen en tools die continu veranderen. De toenemende druk op capabele mensen en kosten maakt het niet makkelijk om een slagvaardig marketing team te creëren. Daarnaast werken de beste marketeers als freelancer. Ze willen zelf bepalen voor wie, wanneer en waaraan ze werken.

  In mijn kennismakingsfase analyseer ik ontwikkelingen en voer ik de marketingregie door de juiste partners voor jouw organisatie te kiezen om de doelstellingen te kunnen behalen.

 • Hoe vaak ben jij op ons kantoor?
  Ik ben in het begin vaak 2 dagen (tussen de 12 en 16 uur) bij jullie op kantoor of doe ik onderzoek elders binnen (of buiten) jouw organisatie. Dit doe ik omdat een persoonlijke band met het bedrijf voor mij essentieel is en ik dan ook het meeste kwaliteit kan leveren. Zodra ik voldoende informatie heb, kan dit minder worden. Dat is weer afhankelijk van de doelstellingen die er voor jouw organisatie liggen.
 • Voor hoeveel klanten werk jij tegelijkertijd?
  Ik werk met maximaal 2 of 3 klanten tegelijkertijd. Zodra mijn agenda vol zit neem ik geen nieuwe opdrachten aan. Er zitten maar vijf werkdagen in een week en als je mijn klant wordt, dan wil ik het maximale kunnen leveren.
 • Hoeveel tijd kosten de stappen?
  Dat is vaak lastig om vooraf te kunnen zeggen. Gemiddeld heb ik binnen 3 maanden in kaart wat en hoe we het marketingproces gaan inrichten.  Daarna kunnen we beginnen met de uitvoering. De eerste stap (analyse huidige situatie) duurt gemiddeld 6 weken. Dit is de verkenningsfase waarin ik echt de diepte in duik om snel jouw organisatie te leren kennen. Afhankelijk van de uitdagingen, kan dit ook minder of meer zijn. Ook de laatste fases zijn afhankelijk van de specifieke uitdagingen en ook de doorlooptijd van partners die we inschakelen bij de uitvoer.
 • Heb jij vaste partners waar je mee samen werkt?
  Nee, om onafhankelijk te blijven en te bekijken wat er waar moet gebeuren. Kijk ik welke partijen het beste passen bij jouw organisatie en doelstellingen.

  Ik heb hiervoor wel een groot netwerk van betrouwbare partijen opgebouwd waar ik uit kan putten.

Zullen we kennismaken?

Kun jij marketinghulp gebruiken in jouw organisatie? Plan hieronder nu gratis een vrijblijvende kennismaking met mij (via Zoom). Tijdens de video-call bespreken we je huidige situatie, krijg je direct tips m.b.t. je probleem en beoordeel ik of ik je goed kan helpen. Wil je mij liever eerst bellen of mailen dat kan ook. 0623778494 of mail naar: info@gerbenderks.nl

 


Back to top of page
Stuur een bericht
Hallo 👋 Gerben Derks hier.
Waarmee kan ik je helpen?